Wanneer kan de IPL methode gebruikt worden?

Levervlekken, pigmentvlekken door zon en aangeboren pigmentvlekken kunnen goed behandeld worden met de IPL methode. Bij lichte vlekken is
1 behandeling vaak al voldoende. Bij donkere, dieper gelegen pigmentvlekken zijn 2 tot 6 behandelingen nodig voor het gewenste resultaat.

De IPL methode is helaas niet geschikt voor kwaadaardige pigmentvlekken. Of er wel of niet behandeld kan worden ligt aan de kleur en de diepte van de pigmentvlek. Hierover kan een huidtherapeut u advies geven.

Bij pigmentstoornissen door gebruik van pil, bij een (licht) getinte huid, bij zwangerschap of bij een huid die snel pigment aanmaakt, bij bijvoorbeeld beschadiging van de huid kan de behandeling wisselende resultaten geven. Bij twijfel is het verstandig om eerst een klein proefstukje op de huid te behandelen.

Ontharen gezicht

Prijs v.a. €5,-

Plaatselijk
€ 5,-
Bovenlip
€ 15,-
Kin
€ 15,-
Neus
€ 10,-
Hals
€ 20,-
Wangen
€ 35,-
Voorhoofd
€ 15,-
Hele gezicht
€ 50,-
Handen
€ 30,-

* Prijs per behandeling

Hoe werkt het?

Tijdens de behandelingen wordt het pigment wat dieper in de huid ligt naar boven gehaald, na de eerste 2 à 3 behandelingen wordt de pigmentvlek dan soms ook donkerder. Hierna kunnen kleine korstjes of velletjes ontstaan.
Na enkele behandelingen verdwijnt dit en ontstaat er een lichtere huid. Na een aantal weken kunt u het resultaat zien. Soms is de huid nog wat anders van kleur, soms wat witter of roder. Dit trekt na enkele weken/maanden weer weg en krijgt de huid de normale kleur terug.

Een goede bescherming na de behandeling is noodzakelijk.

De behandeling dient eens in de 2-4 weken herhaald te worden.

Gemiddeld zijn 1-6 behandelingen nodig om het gewenste resultaat te behalen.